Elegant lines, dinamism and a bit of luxury – this is the new D38. Again teamed up with boat designer Győző Simongáti who proved his proficiency with many designs notably with our successful D28. The boat is a big step forward in the history of the company, we want to take up new a challenge. The development process getting more and more interesting for us as we progress.

Szakítva a hagyományos formavilággal, a D38-as úttörő a saját méretkategóriájában. A héjat szendvicsszerkezettel készítjük, prémium anyagok felhasználásával, a jó menettulajdonságok érdekében. Ugyanakkor a hajó a „B” tervezési kategóriának megfelelő szilárdsággal rendelkezik, így kiválóan alkalmas hosszabb tengeri vitorlázásra is. A tavi változatnak egy kisebb, a tengerinek egy nagyobb merülésű tőkesúly ad elegendő stabilitást. Az árboc oldalmerevítői a hajótest szélére futnak, ez a kialakítás a teherelosztás szempontjából sokkal praktikusabb. A hajót az egyszerű kezelhetőség érdekében egy kisebb, de nagyon könnyen kezelhető orrvitorlával, (ami opcionálisan lehet önváltó is), és egy, a szokásosnál nagyobb nagyvászonnal szereljük. A rigg alaphelyzetben két szálingos alumínium árboccal készül, de tervezzük a komolyan versenyzők számára karbon rudazat alkalmazását. A fedélzet ennek megfelelően többféle variációban lesz szerelvényezve.

Míg a fedélzeten elsősorban a versenyzés van előtérben, addig a fedélzet alatt a kényelemé és a luxusé a főszerep. Ezt szolgálják a korábbi típusainkban kifejlesztett kényelmi berendezések széleskörű alkalmazása, persze minden a megfelelő méretre növelve. A belső elrendezés alapvetően a tengeri, vagy balatoni használatnak megfelelően alakítható. Utóbbiban pl. nem tervezünk külön térkép asztalt, szerényebb a konyha és hűtő kapacitás.
Technical Data
LOA (m): 11,50
Beam (m): 3,50
Air draft (m): 17,46
Draught (m): 1,75
Main (sg m): 50
Genoa (sq m): 32
Genaker (sq m): 140
Displacement (kg): 6200
Ballast (kg): 2700
Water (l): 100-350
Fuel (l): 55-150
Engine: Yanmar 32/40HP
Design category: A